16 podelitev priznanj Štajerske gospodarske zbornice za najboljše inovacije podravske regije 2018

Na letošnji že 16 podelitvi priznanj Štajerske gospodarske zbornice za najboljše inovacije podravske regije v hotelu City dne 6. Junija 2018, so avtorji inovacije »Otipljiva H2O informacija v brajici – družbeno odgovoren odnos do odjemalcev vode« dne 6. junija 2018 prejeli SREBRNO PRIZNANJE.  Projektna inovacijska ekipa v sestavi: mag. Danilo Burnač, Bojan Erker, Borut Ambrožič ml. in Milan Murgele je s svojo socialno inovacijo prepričala ocenjevalo komisijo Štajerske gospodarske zbornice, ki je letos inovatorjem podelila 4 zlate, 8 srebrnih, 3 bronasta priznanja ter 5 zahval. Članice in člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Maribor (MDSS Maribor) bodo lahko s to inovacijo, ki jo je razvil Mariborski vodovod na pobudo predsednika Zveze Slovenska unija pacientov, Boruta Ambrožiča ml. ter v sodelovanju z MDSS Maribor, enakopravno obveščeni o svojih stroških za vodo, svoje finance bodo lahko vodili bolj samostojno in se izognili morebitnim zlorabam ali napakam. V Strategiji razvoja nevladnih organizacij in prostovoljstva Ministrstva za javno upravo najdemo zapisano: »Za naslavljanje skupnih izzivov družbenega okolja je potrebno krepiti aktivno sodelovanje gospodarstva, državnih institucij in nevladnega sektorja, z namenom izmenjave izkušenj, strokovnih znanj in dobrih praks pa krepiti trajnostno naravnano sodelovanje med gospodarstvom in NVO«. Mariborski vodovod je večkrat nagrajeno javno podjetje na področju družbene odgovornosti, poslovne odličnosti in skrbi za svoje zaposlene. Z inovacijo, ki je edinstvena v Evropi postavljamo nove standarde socialne vključenosti za ranljive skupine tudi za ostala javna in zasebna podjetja – Borut Ambrožič ml. Več o podelitvi na tej povezavi: https://www.stajerskagz.si/stirje-zlati-inovatorji-podravja-v-nacionalni-izbor/

nagrajena ekipa inovatorjev: Bojan Erker, vodja IT pri Mariborskem vodovodu, mag. Danilo Burnač, direktor Mariborski vodovod in Borut Ambrožič, predsednik Zveze SUP

mag. Zdravko Luketič, podžupan MOM in mag. Aleksandra Podgornik, direktorica ŠGZ ob predaji srebrnega priznanja ekipi inovatorjev

Borut Ambrožič, pobudnik skupnega projekta