OBVESTILA

MDSS Maribor vas vljudno  vabi, da se vključite v naslednje posebne socialne  programe, ki se izvajajo v prostorih društva na Gospejni ul. 11 v Mariboru.

November december 2018

• V ponedeljek 26.11.2018 ob 10. uri je duhovno srečanje s patrom Mihom Sekolovnikom,
  • V četrtek 29.11.2018 ob 10. uri je tečaj ročnih del, izdelovanje novoletnih dekoracij in adventnih venčkov (s seboj prinesite sveče),
  • V četrtek 6.12. in v četrtek 20.12.2018 je skupina za samopomoč,
  • V četrtek 13.12.2018 ob 10. uri je kuharska delavnica,
  • V četrtek 13.12.2018 ob 16. uri je prednovoletno srečanje v prostorih društva, prispevek je 3 evrov na osebo in zajema (topel obrok, pecivo in pijačo). Prijave so obvezne do ponedeljka 10.12.2018.
  • Vsako sredo ob 8.30 uri je tečaj nemškega jezika, prispevek je 5 evrov na mesec,
  • Vsak četrtek med 14:00 in 17:00 uro je Marko Bezjak na voljo za inštrukcije in svetovanje glede mobilnih telefonov in računalnikov,
  • Vsak četrtek od 16:45 do 17:45 uri je vadba pilatesa,
  • Vsak četrtek od 9:00 do 17:00 ure imate možnost igranja govorečega pikada, showdawna in druženja, če želite igrati izven tega termina pokličite v pisarno društva.

Vabila

Vabljeni na duhovno srečanje

MDSS Maribor vas vljudno vabi na 4. srečanje skupine za samopomoč na Koroškem, ki bo v torek, 18.  decembra 2018 ob  9.30 uri v klubskih prostorih društva invalidov Dravograd – pritlični prostori v Obrtni zbornici Dravograd, Trg 4. julija 18, 2370 Dravograd. Prisrčno vabljeni!

Nadaljevalni računalniški tečaj

Obveščamo vas, da bomo organizirali nadaljevalni tečaj za uporabo pametnega telefona in sicer tečaj za slepe in tečaj za slabovidne v prostorih naše knjižnice na Kotnikovi 32 v Ljubljani s pričetkom ob 10. uri 19.12.2018

Udeleženci tečaja prinesejo s seboj lastno opremo (pametni telefon).

Program tečaja bo zajemal delo z aplikacijami s pametnim telefonom Apple in s telefoni, ki uporabljajo operacijski sistem Android.

Za vse tečajnike bomo zagotovili prehrano. Prevozne stroške krijejo udeleženci sami.

Prijave udeležencev pričakujemo na mail bogdan.saksida@zveza-slepih.si do vključno 7.12.2018, da bomo na osnovi tega dokončali organizacijo izvedbe tečaja.

Obvestilo

Obveščamo vas, da je vsem naročnikom televizije, ki lahko sprejemajo in predvajajo na svojih televizijskih zaslonih HD programa možno vklopiti zvočno branje podnapisov. To velja samo za programa RTV SLO 1 in RTV SLO 2. Trenutno so dodatni zvočni opisi samo  pri dnevnikih. V bodoče imajo namen to možnost razširiti na vse oddaje.