OBVESTILA

MDSS Maribor vas vljudno  vabi, da se vključite v naslednje posebne socialne  programe, ki se izvajajo v prostorih društva na Gospejni ul. 11 v Mariboru.

September 2018

• V četrtek 6. 9. 2018 ob 14:00 je tečaj ročnih del,
  • V četrtek 13. 9. 2018 ob 10:00 in 15:00 uri je kuharska delavnica,
  • V četrtek 20. 9. 2018 ob 10:00 uri je skupina za samopomoč,
  • Vsak ponedeljek ob 15:00 uri je vrtno kegljanje na društvenem vrtu,
  • Vsak četrtek med 14:00 in 17:00 uro je Marko Bezjak na voljo za inštrukcije in svetovanje glede mobilnih telefonov in računalnikov,
  • Vsako sredo od 16: 45 do 17:45 uri je vadba pilatesa, pričetek 5.9.2018,
  • Vsak četrtek od 9:00 do 17:00 ure imate možnost igranja govorečega pikada, showdawna in druženja, če želite igrati izven tega termina pokličite v pisarno društva.

Vabila

Vabljeni na proslavo ob 70. letnici MDSS Maribor

V imenu članic in članov Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Maribor vas
vabimo, da se udeležite proslave ob počastitvi 70 – obletnice delovanja društva.

Vljudno vas vabimo na našo proslavo, ki bo v
ponedeljek 24. 9. 2018 s pričetkom ob 17. uri
v Kazinski dvorani, Slovenskega narodnega gledališča Maribor,
Slovenska ulica 27, (vhod s Slomškovega trga) Maribor.
Skupaj z vami želimo počastiti teh uspešnih 70 let delovanja Medobčinskega društva
slepih in slabovidnih Maribor.
Prosimo Vas, da se zaradi lažje organizacije dogodka prijavite na
tel. št.: 02/228-34-20 ali po e-mailu: nfo@drustvo-mdssmb.si.

Prisrčno VABLJENI

Vabljeni na predstavitev podjetja Feelife

Vabljeni na predstavitev najnovejšega izdelka podjetja Feelief, ki bo 3. 10. Ob 12. uri, v društvenih prostorih na Gospejni 11 v Mariboru. Vljudno vas naprošamo, da se zaradi lažje organizacije predhodno prijavite v pisarni društva.

Želijo vam predstaviti njihove izdelke,  predvsem poseben telefon za slepe in slabovidne, ki so ga poimenovali Feelif Gamer. Feelif Gamer je pametni telefon Samsung, ki je nadgrajen z njihovo patentirano tehnologijo, s katero lahko slepi in slabovidni čutijo oblike na zaslonih na dotik in ga tako poleg telefoniranja in vsega drugega, kar omogoča pametni telefon, uporabljate tudi za igranje posebnih več čutnih igric, posebej izdelanih za slepe in slabovidne.Tehnologija temelji na vibracijah, zvoku in glasu, zaslon na dotik pa je opremljen s posebno mrežico, ki daje odlično orientacijo na zaslonu.

Vabljeni!

Vabljeni na martinovanje

Vabimo vas na skupno martinovanje vseh MDSS, ki bo v torek 6. novembra v Gostilni pri Studencu v Turnišču. V dopoldanskem času bomo obiskali OTOK LJUBEZNI. Reka Mura se je skozi stoletja ob svojem koritu poigrala z naravo in ustvarila naravni otok, ki so ga domačini poimenovali OTOK LJUBEZNI. Otok, ki je po svoji vsebini, lepoti in neokrnjeni naravi znan bližnji in širši okolici. Ogledali si bomo: mlin z možnostjo nakupa različnih vrst moke, stalno razstavo o büjraštvu in projekcijo filma “Büjraštvo na reki Muri”, tkalsko delavnico, imeli boste možnost nakupa spominkov in turistične literature ter vožnjo z brodom čez reko Muro. Sledi kosilo ob 13:00 uri. Meni: dve vrsti juhe (goveja ali gobova), dve vrsti mesa (piščančja stegna s slanino, v omaki in svinjski zrezek po pariško), prilogi (skutini štruklji in ajdova kaša), solata, sladica (domača gibanica in kava).

Prispevek je 13,5 € na osebo in vključuje hrano in glasbo. Prispevek za prevoz je odvisen od števila prijavljenih. Pijačo plačajo gostje sami.

Prosimo vas, da se čim prej prijavite, ker je število mest omejeno.