OBVESTILA

MDSS Maribor vas vljudno  vabi, da se vključite v naslednje posebne socialne  programe, ki se izvajajo v prostorih društva na Gospejni ul. 11 v Mariboru.

 

 

Marec 2018

  • V četrtek, 1. 3. 2018 ob 14. uri je tečaj ročnih del,
  • V četrtek, 8. 3. 2018 ob 10. in 15. uri je kuharska delavnica,
  • V četrtek, 15. 3. 2018 ob 10. uri je skupina za samopomoč,
  • V petek, 16. 3. 2018 ob 17:00  vas vabimo na glasbeni koncert v počastitev dneva žena in materinskega dne. Obiskala nas bo moška vokalna skupina Tackani iz Lovrenca na Pohorju. Prepevajo slovenske, hrvaške in italijanske pesmi po vzoru klap. Zaradi lažje organizacije so prijave obvezne,
  • V torek, 20. 3. 2018 se ob 9:00 zberemo na društvu in odpravimo na lažji pohod,
  • Vsako sredo ob 8:30 je tečaj nemškega jezika, prispevek je 5 evrov na mesec,
  • Vsak četrtek med 14. in 17. uro je Marko Bezjak na voljo za inštrukcije in svetovanje  glede mobilnih telefonov in računalnikov,
  • Vsak petek od 16:45 do 17:45  je vadba pilates,
  • Vsak četrtek od 9. do 17. ure imate možnost igranja govorečega pikada, showdawna in druženja, če želite igrati izven tega termina pokličite v pisarno društva.

 

 

Druga obvestila in dogodki

1. obvestilo:

Na željo člana Cener Dezidrja vas obveščamo, da je ob 70. letnici MDSS Maribor poklonil zahvalno mašo za vse pokojne člane, ki so prispevali za dobrobit društva. Posebej za pokojno predsednico Amalijo Bajter, ki je zaslužna za pridobitev hiše v Gospejni ul. 11. Zahvalna maša bo v torek, 27.2.2018  s pričetkom ob 18:30 uri v Stolni cerkvi v Mariboru.

2. obvestilo:

Slovensko narodno gledališče Maribor bo za skupino Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Maribor brezplačno pripravilo poseben program doživetega spremljanja, nastajanja in izvedbe predstave.  Pred pričetkom vaje bomo  obiskali zaodrje,  spoznali scenografijo in kostume predstave, pozneje pa prisostvovali delu generalke. Za obisk predstave bomo pripravili  letak z zasedbo in vsebino predstave prirejen v brajici in povečanem tisku.

Predvidena produkcija: Vincenzo Bellini: Mesečnica (La sonnambula)

Obisk vaje: 4. april 2018. Zberemo se ob 18. uri.  

Prosimo, da se zaradi lažje organizacije in vstopnic prijavite v pisarni društva do 23.3.2018.

3. obvestilo:

Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) je na povezavi: http://www.mop.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/article/1328/7970/ objavilo priročnik »Univerzalna stanovanjska graditev« s ciljem, da pripomore k večji dostopnosti objektov in prostorskih ureditev predvsem invalidnih oseb, pa tudi drugih ljudi z različnimi oblikami oviranosti kot so starejši, družine z majhnimi otroki, dolgotrajno bolni ipd.  V priročniku je vrsto poglavij in rešitev namenjenih rešitvam prostorske oviranosti tudi slepih in slabovidnih. Zato ga priporočam v branje, kot tudi širjenje priporočnika navzven, ter tako ozaveščanje laične in strokovne javnosti, ki se ukvarja z urejanjem prostora.