OBVESTILA

MDSS Maribor vas vljudno  vabi, da se vključite v naslednje posebne socialne  programe, ki se izvajajo v prostorih društva na Gospejni ul. 11 v Mariboru.

Januar 2018

• V četrtek 4.1.2018 ob 14. uri je tečaj ročnih del,
  • V četrtek 11.1.2018 ob 10. in 15. uri je kuharska delavnica,
  • V četrtek 18.1.2018 ob 10. uri je skupina za samopomoč,
  • Vsako sredo ob 8.30 uri je tečaj nemškega jezika, prispevek je 5 evrov na mesec,
  • Vsak četrtek med 14. in 17. uro je Marko Bezjak na voljo za inštrukcije in svetovanje  glede mobilnih telefonov in računalnikov,
  • Vsak petek od 16.45 do 17.45 uri je vadba pilates,
  • Vsak četrtek od 9. do 17. ure imate možnost igranja govorečega pikada, showdawna in druženja, če želite igrati izven tega termina pokličite v pisarno društva.

Vabilo

SSI – slepi in slabovidni intelektualci v ZDSSS vas vabimo na 1. študijski dan SSI v l. 2018, in sicer na obisk razstave

ŽELEZNODOBNE ZGODBE S STIČIŠČA SVETOV

v torek, 16. januarja 2018 ob 15.30.

Na 1. letošnjem študijskem dnevu SSI si bomo pod strokovnim vodstvom soavtorja dr. Boštjana Laharnarja ogledali najnovejši del stalne razstave Narodnega muzeja Slovenije. Ob izjemnem arheološkem gradivu iz naših krajev bomo spoznali okoliščine, v kakršnih so se na ozemlje Slovenije prenesle, ali se tu samostojno razvile tako zahtevne metalurške tehnologije in zapletena umetnostna figuralika kot avtohtoni začetki denarnega gospodarstva in lokalne pisave.

Zbor udeležencev bo ob 15.15 v Narodnem muzeju (vhod z Valvasorjeve) v Ljubljani. Člani Zveze in njihovi spremljevalci so plačila vstopnine oproščeni, stroške vodenja (15 €) pa bomo razdelili med udeležence in jih zbrali pred začetkom.

Rok prijave za udeležbo na študijskem dnevu je do petka, 12. 1. 2018. Udeleženci študijskega dneva se prijavijo neposredno Dušanu Sterletu na e-naslov (dusan.sterle@zveza-slepih.si), ali na telefon 01/47 00 261.

Prijav za srečanje ne zbirajo MDSS, ampak so samo naprošena, da zainteresirane člane obvestijo preko svojih komunikacijskih poti.

Veselimo se novega zanimivega študijskega dneva in srečanja z vami.