S svojim obiskom nas je počastil gospod Tone Partljič

V mesecu marcu praznujemo Dan delovnih žena, materinski dan, svetovni dan poezije…

V četrtek 16. marca 2023 smo v naši prenovljeni kletni dvorani z velikim veseljem pričakali našega someščana, komediografa, dramaturga, pisatelja, prejemnika številnih visokih nagrad, gospoda Toneta Partljiča.

Članice, člane in gosta je pozdravila Darinka Lozinšek, ki je povezovala program. Tone Partljič je plodovit ustvarjalec mnogih literarnih zvrsti že več kot petdeset let. Pripovedoval nam je spomine iz svojega otroštva, ki ga je preživel v kraju Pesnica in zgodbe iz istoimenskega avtobiografskega romana, ki je izšel leta 2019 pri založbi Beletrina.

Slepi in slabovidni člani, ki smo vključeni v Knjižnico Minke Skaberne pri Zvezi društev slepih in slabovidnih Slovenije lahko knjigo poslušamo v zvočnem zapisu. Gromki aplavzi našega številnega občinstva so dokaz, kako je gospod Tone Partljič priljubljen med prebivalci Maribora in širše.

Predsednik našega društva Milan Mugerle se je ob koncu zahvalil za njegov obisk pri nas. Gospod Tone Partljič je ob slovesu zagotovil, da se še srečamo v naši prelepi dvorani.