Novi seznam pripomočkov ZIMI

Spoštovani, z dnem 29.04.2022 je bila posodobljena lista tehničnih pripomočkov po ZIMI.

TP-0015 govoreči kalkulator  10 let 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti, učenec od desetega leta starosti oziroma status dijaka ali študenta

450,00 EUR

TP-0016 govoreči indikator svetlobe in barv  7 let 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti; hkratna kombinirana izguba sluha in vida, in sicer najmanj 50- odstotna okvara sluha po Fowlerju in 1., 2., 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti; starost najmanj sedem let

200,00 EUR

TP-0017  prenosna elektronska lupa  7 let 1., 2., 3. ali 4. kategorija slepote in slabovidnosti; hkratna kombinirana izguba sluha in vida, in sicer najmanj, 50-odstotna okvara sluha po Fowlerju in 1., 2., 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti; starost najmanj šest let oziroma vpis v prvi razred osnovne šole

450,00 EUR

TP-0019 ura za slepe osebe 10 let 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti, starost najmanj šest let 100,00 EUR

TP-0020 ura za slabovidne osebe  10 let 1., 2. ali 3. kategorija slepote in slabovidnosti, starost najmanj šest let 50,00 EUR

TP-0021 govoreči diktafon  5 let 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti, starost najmanj šest let 150,00 EUR

TP-0022 govoreča osebna tehtnica  10 let 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti 100,00 EUR

TP-0023 govoreča kuhinjska tehtnica 10 let 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti 100,00 EUR

TP-0024 programski vmesnik za uporabo osebnega računalnika za slepe osebe 10 let 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti; hkratna kombinirana izguba sluha in vida, in sicer najmanj 50- odstotna okvara sluha po Fowlerju in 1., 2., 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti; potrdilo o usposobljenosti za uporabo pripomočka (za slepe in slabovidne osebe potrdilo Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije; za gluhoslepe osebe pa potrdilo Združenja gluhoslepih Slovenije DLAN ali Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije) 950,00 EUR

TP-0025 programski vmesnik za uporabo osebnega računalnika za slepe osebe Nadgradnja na 3 leta osnovni program TP -0024 350,00 EUR

TP-0026 programski vmesnik za osebni računalnik za povečavo in branje 10 let 1., 2., 3. ali 4. kategorija slepote in slabovidnosti, hkratna kombinirana izguba sluha in vida, in sicer najmanj 80-odstotna okvara sluha po Fowlerju in 1., 2., 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti; potrdilo o usposobljenosti za uporabo pripomočka (za slepe in slabovidne osebe potrdilo Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije; za gluhoslepe osebe pa potrdilo Združenja gluhoslepih Slovenije DLAN ali Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije); starost najmanj šest let oziroma vpis v prvi razred osnovne šole. Upravičenec s 4. kategorijo slepote ali gluhoslepa oseba lahko izbere TP-0024 ali TP- 0026. 550,00 EUR

TP-0027 programski vmesnik za osebni računalnik za povečavo in branje nadgradnja na 3 leta

osnovni program TP-0026

350,00 EUR

TP-0028 mobilni telefon

4 leta nad 95-odstotna okvara sluha po Fowlerju; 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti; hkratna kombinirana izguba sluha in vida, in sicer najmanj 50- odstotna okvara sluha po Fowlerju in 1., 2., 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti, starost najmanj sedem let; potrdilo o usposobljenosti za uporabo pripomočka (pri okvari sluha izkaznica o priznani pravici do uporabe slovenskega znakovnega jezika ali potrdilo Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije; za slepe in slabovidne osebe potrdilo Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije; za gluhoslepe osebe pa potrdilo Združenja gluhoslepih Slovenije DLAN ali Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije). Upravičenec lahko izbira med TP-0028 ali TP-0029 ali TP-0030.

TP-0029 tablični računalnik 4 leta

nad 95-odstotna okvarasluha po Fowlerju; 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti; hkratna kombinirana izguba sluha in vida, in sicer najmanj 50- odstotna okvara sluha po Fowlerju in 1., 2., 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti, starost najmanj sedem let, potrdilo o usposobljenosti za uporabo pripomočka (pri okvari sluha izkaznica o priznani pravici do uporabe slovenskega znakovnega jezika ali potrdilo Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije; za slepe in slabovidne osebe potrdilo Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije; za gluhoslepe osebe pa potrdilo

Upravičenec lahko izbira med TP-0028 ali TP-0029 ali TP-0030.

TP-0030 prenosni ali namizni računalnik

4 leta nad 95-odstotna okvara sluha po Fowlerju; 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti; hkratna kombinirana izguba sluha in vida, in sicer najmanj 50- odstotna okvara sluha po Fowlerju in 1., 2., 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti; starost najmanj sedem let, potrdilo o usposobljenosti za uporabo pripomočka (pri okvari sluha izkaznica o priznani pravici do uporabe slovenskega znakovnega jezika ali potrdilo Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije; za slepe in slabovidne osebe potrdilo Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije; za gluhoslepe osebe pa potrdilo Združenja gluhoslepih Slovenije DLAN ali Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije). Upravičenec lahko izbira med TP-0028 ali TP-0029 ali TP-0030.

TP-0032 govoreči merilec krvnega tlaka

5 let 3., 4. ali 5. kategorija slepote in slabovidnosti

160,00 EUR

TP-0035 naprava za pisanje brajevih oznak (labeler)