Danica Padežnik športnica leta

Naša članica Danica Padežnik je ponovno postala športnica leta. Ponovno za to, ker je to že od leta 2014.

Uspešna zgodba se je začela pred devetimi leti, ko se je aktivno posvetila steznemu kegljanju. Od takrat so se začeli vrstiti izjemni rezultati in mednarodni dosežki.

Na Evropskem prvenstvu v preteklem letu, ki je bilo v Apatinu v Srbiji, je dosegla prvo mesto v tandemu oziroma v paru s kegljačem iz Kranja Jožetom Lampetom in tretje mesto ekipno ženske.

Naziv državne prvakinje v steznem kegljanju slepih in slabovidnih je osvojila 3 krat. Od leta 2012 se je vsako leto udeležila Evropskega prvenstva v steznem kegljanju.

Najboljši rezultat na EP je dosegla 2014 na Poljskem. Priborila si je zlato in srebrno kolajno.

Pravi, da je takrat prvič začutila kako je to, ko zaigra himna tvoje domovine in ti še dodatno polepša zmago.

Da ni samo kegljačica po duši, ampak temu športu povsem predana je dokazala 2015. Tik pred EP, ki je takrat bilo v Rakovicah na Češkem si je zlomila levo roko v ramenu. Kljub poškodbi in bolečinam je želela sodelovati in doseči čim boljši rezultat.

Letos je poleg priznanja kot zlata športnica leta, prejela tudi zlati grb Olimpijskega komiteja.

Njeni uspehi niso bili spregledani!

Predsednik republike priredil sprejem za najbojše slovenske športnice in športnike v letu 2014

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je 9. 12. 2014 v Predsedniški palači priredil sprejem za najboljše slovenske športnice in športnike v letu 2014. Med povabljenimi so bili tudi športniki invalidi in svetovni prvaki v disciplinah, ki sicer niso med najbolj popularnimi ali olimpijskimi športi, in slovenske športne legende.

Objavljeno na: up-rs.si

Sprejem za Danico Padežnik pri županu Mestne občine Maribor

danes, v petek, 11. julija 2014, je župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec sprejel gospo Danico Padežnik, članico Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Maribor, ki je na nedavnem evropskem prvenstvu na Poljskem osvojila zlato in srebrno medaljo v kegljanju.

Objavljeno na: Maribor.si

Danica Padežnik: Prišla, zelo slabo videla, zmagala

Častnik Delo je objavil:

Grega Kališnik, Nedelo

nedelja, 3. avgust 2014.

Od otroške nesreče do kegljaške sreče.

Danici Padežnik, 58-letni Bresterničanki, se gotovo, a upravičeno dobro zdi. Ker so nanjo ponosni domači, pa kraj, pa mariborski župan se ji je poklonil. »Samo meni, bilo je prisrčno, domače.« Na evropskem prvenstvu slepih in slabovidnih v kegljanju na Poljskem si je primetala zlato in srebro. A veselega poglavja ne bi bilo brez črnega začetka. …

Celoten članek si lahko preberete na spodnji povezavi:

Delo.si

Čestitamo!

Želimo ji čim več  podrtih kegljev in nobene luknje.